Om forfatteren* 9/12 1973 i Silkeborg. Opvokset i landsbyen Voel - som jeg ofte har skrevet om - på samme egn, men tilbragte størstedelen af min ungdom i Aalborg. Pt. bosat i Avedøre lidt syd for København.

Cand. mag i dansk fra Aalborg Universitet.

Medredaktør af musiktidsskrifterne Underground (1989 - 1991), Underword (1992) og Geiger (2000 - 2008).

Har målbevidst skrevet poesi siden 1988 med debut i antologien Collage (Høst & Søn, 1992). I næsten 10 år tog poesien bagsædet i forhold til musikjournalistikken, men efter 2008 har den været mit primære indsatsområde. Debut (underground) i eget navn i 2011 med cd'en Markør - overground i 2012 med Picnic i Hiroshima (Det Poetiske Bureaus Forlag).

Jeg ser poesien som en organisk størrelse, der løbende opstiller sine egne spilleregler. Konceptuel tænkning er mig ikke fremmed, og min produktion rummer bl.a. bogobjekter, som trækker på klassisk avantgardemetodik, men pointen er, at de er opstået af sig selv i de givne situationer. Som udgangspunkt følger jeg, hvor ordene vil hen, og min opgave som forfatter bliver dermed at hjælpe dem bedst muligt på vej: Spore sammenhænge og rendyrke dem, til der opstår bøger, hvad enten disse tager form af prosa, rim, short stories, centrallyrik, hjemstavnsdigte, slamtekster eller noget helt andet igen. 

I forhold til denne praksis er Assistens & elsewhere værket bag værkerne: Det sted, hvor skriften manifesterer sig i sin vilde, rene form, før den senere raffineres og puttes pænt på plads i de kasser, der hedder tidsskrifter eller bøger. Man skal derfor ikke forvente konstant perfektion herude: Her står det, jeg skriver hver dag år ud, år ind. Noget er formidabelt - I know this. Noget er uoplagt, famlende og direkte råddent - I know this too. Men det findes alt sammen: Det er en del af den skrift, som har valgt at kanalisere sig gennem mine hænder, og uanset hvad visse Feinschmeckere måtte sige, har også den rå form sin berettigelse som en proces, der kan iagttages. Med andre ord: Vil man have råvarerne friskt fra jorden, er det her, det sker. Vil man have de tilberedte retter, kan man konsultere de bøger og værker, som løbende vil udspalte sig af strømmen.

Håber, du vil nyde begge dele.

Med venlig hilsen

Steffen Baunbæk  

1 kommentar:

  1. Her har du min anmeldelse af din bog!

    Så sidder jeg her og læser Steffen Baunbæk Pedersen 8600 og tænker hvor er UNESCO i dette billede, vidende at ingen aner hvor fanden Voel er, og endnu mindre, Danmark.
    Jeg glædes i mit indre af mandens fortællinger og vil holde dette års depression for døren med hans fortællinger. Vel vidende at manden har købt en lampe for at undgå egen depression, hvilket jeg dog forundres over, og tænker, læs for helvede dine egne tekster igen og igen, så kommer du sgu ikke derud.
    Nu skal der meget til at vælte mig af pinden, men manden har begået et underværk, optages dette, samt byen ikke som verdensarv, ja så ved jeg hvorfor verden en dag går under. Glemte lige - nu går jeg sgu ud og pilker Guder!

    SvarSlet